De Zusters van Liefde tijdens Klifhanger editie 2021. Van 24 t/m 27 juni.

Op gepaste, veilige, afstand van elkaar bezingt een koor van ‘Nonnetjes’ de zee, Moeder van alle wezens die het land op kropen, en zich ontwikkelden…
Het verhaal wil dat vissers in vroeger tijden schelpen aten die bij de vangst meekwamen.
Het nonnetje zou haar naam hebben gekregen omdat ze een sterke sluitspier heeft en niet met de tong te openen is. Deze kuize schelp én de op het strand veelvuldige voorkomende ruggeschilden van inktvissen zijn inspiratie voor de installatie de ‘Dochters van Liefde/Daughters of Charity’.
Die naam is geleend van de congregatie Dochters van Liefde* de met hun bijzondere hoofd- bedekking en opvallende verschijning waren in het dagelijks leven.

De nonnetjes bezingen de schoonheid van de zee!

Een tiental eenvoudige stoffen kappen met ieder een ingebouwde luidspreker bezingen en imiteren ‘de geluiden van de evolutie’ en de ambivalente houding van de mens tegenover de natuur.
Een installatie in het Texelse weiland, die veelal fluistert maar af en toe stevig vocaal uithaalt.

Met dank aan Ericka Voortman voor het lenen van haar stem en de steun en ‘aanmoediging’ om het ‘af’ te maken en Ruud Bakker voor het gebruik van zijn land, materiaal en hulp. Zonder hen had ik het niet voor elkaar gekregen.

*In 1633 Vincent de Paul, a French priest and Louise de Marillac, a widow, established the Company of the Daughters of Charity as a group of women dedicated to serving the “poorest of the poor”.

Verkoop expositie

Tijdens Klifhanger 2012 was er in het Dorpshuis de Waldhoorn in Den Hoorn werk van de de deelnemende kunstenaars te koop. De bijna monochrome beelden die ik gemaakt heb als inspiratie voor de ‘Zusters van Liefe’ waren daar te zien en te koop voor €225,- per stuk en €800,- voor alle vier. Formaat 45 x45 cm, fotografie op dibond 6mm.